Nákupní košík je prázdný.

0 položek
Celkem:
0,00 Kč
Vstoupit
0 položek (0,00 Kč)
 
 
0,00 Kč (0 položek) vstoupit do košíku
Novinky a akce e-mailem
Chcete od nás dostávat novinky přímo na váš e-mail?
Anketa
Které svíce používáte nejčastěji?
Hlasovalo 1391 lidí

Zdravé recepty

V této kategorii bychom Vám přinášíme několik receptů na zdravou stravu. Jedná se více méně o vegetariánskou, veganskou a raw food stravu. Většina receptů je námi odzkoušena a pokud možno i nafocena.

U receptů jsou použity autorské fotografie www.liverawfood.cz. Všechny recepty jsou prakticky odzkoušeny.Recepty je možno dále publikovat nebo přebírat buď s písemným souhlasem nebo s uvedením zdroje www.hoxi.cz.


Význačný švédský vědec Karl von Linné uvádí: ,,Vnitřní a vnější stavba lidského těla porovnávaná se stavbou těla zvířat ukazuje, že
přirozenou stravou člověka je ovoce a zelenina.`` Anatomii masožravých a býložravých zvířat porovnává sledující tabulka


Masožravec

Býložravec

Člověk

má drápy nemá drápy nemá drápy
nemá kožní póry, potí se jazykem potí se miliony kožních pórŧ potí se miliony kožních pórŧ
má ostré špičaté přední zuby k trhání masa nemá ostré špičaté přední zuby nemá ostré špičaté přední zuby
má malé slinné žlázy v tlamě (nepotřebuje natrávit obilí a ovoce) má dobře vyvinuté slinné žlázy potřebné k natrávení obilovin a ovoce má dobře vyvinuté slinné ţlázy potřebné k natrávení obilovin a ovoce
má kyselé sliny, nemá enzym ptyalin nutný k natrávení obilovin má zásadité sliny a mnoho ptyalinu k natrávení obilovin má zásadité sliny a mnoho ptyalinu k natrávení obilovin
nemá ploché zadní stoličky k rozmělnění potravy má ploché zadní stoličky k rozmělnění potravy má ploché zadní stoličky k rozmělnění potravy
má mnoho silné kyseliny solné v žaludku k trávení pevných zvířecích svalŧ, kostí, atd. žaludeční kyselina solná je 10x slabší než u masožravců žaludeční kyselina solná je 10x slabší neţ u masožravců

zažívací ústrojí je pouze 3x delší než tělo, aby se rychle hnijící maso dostalo z těla co nejrychleji

zažívací ústrojí je 6x delší než tělo (ovoce se nerozkládá tak rychle, takže může mnohem pomaleji procházet tělem) zažívací ústrojí je 6x delší než tělo
Podle A.D. Andrewse, Fit Food for Man (Zdravá lidská potrava),
(Chicago: American Hygiene
Society, 1970)



Náš názor je ten, že bychom měli jíst hlavně co nejvíce rozumně a zdravě v rámci možností současné evropské civilizace a našeho pásma, kde bohužel v zímním období mnoho zdravích produktů neseženeme. Tedy nejsme odpůrci masa, ale z vlastní zkušenosti víme, že konzumace převážně nemasitých výrobků je pro náš organizmus daleko šetrnější.

1 2 >>
Oříšková čokoláda s kokosem

Nejprve si připravíme čokoládu. Rozpuštěný kokosový tuk (taje při 25-26°C) smícháme s nepraženým kakaem, přidáme 2 lžíce agávového sirupu a najemno rozemleté lískové oříšky. Vše smícháme.

více
Pomazánka ze sušených rajčat

Pomazánku lze připravit jak velmi jemnou, tak také pikantní. Můžeme ji podávat na plátcích cukety, okurky, marinované červené řepy. Hodí se také ke všem druhům placek, sušených krekrů nebo jako náplň do tortil, tacos apod.

více
Raw Food sýr

Raw Food sýr můžete použít ke všem plackám, k nachos, tacos, tortilám, buritos nebo raw food pečivu.

více
Okurkový salát s rukolou a vlašskými ořechy

Salátovou okurku a papriku omyjeme, v případě, že je slupka okurky již hodně tvrdá nebo nahořklá, oloupeme a vše nakrájíme na hrubší kostky. Omytou rukolu natrháme nebo nakrájíme na polovinu nebo na třetiny.

více
Rawburger

Na obilnou placku dáme houbovou placku, na ní pak rajčatovou salsu, hlávkový salát, rajče, okurku, cibuli a přikryjeme další obilnou plackou. Rawburger je plnohodnotným hlavním chodem a skutečnou delikatesou pro milovníky Rawfood.

více
Čokoládové placičky se zmrzlinou

Zmrzlinu servírujeme na čokoládové placičky a poléváme raw čokoládovou polevou.  Poleva na zmrzlině ihned ztuhne. Délka skladování placiček nám není známá, neboť vše velmi rychle sníme.

více
Červené koblihy s raw čokoládou

Koblihy připravíme tak, že nejprve umeleme mandle v mlýnku na kávu. Omytou a oloupanou červenou řepu rozkrojíme na čtvrtiny a spolu s mandlovou moukou a ostatními surovinami rozmixujeme v kuchyňském robotu do tuhé hmoty.

více
Raw Brownies

Všechny suroviny na těsto dáme do kuchyňského robotu a nahrubo rozmixujeme. Vzniklou směs natlačíme do formy o velikosti cca 20x20 cm. Dáme na hodinu do mrazáku ztuhnout. Polevu připravíme tak, že do rozpuštěného kokosového oleje pečlivě vmícháme agávový sirup a kakaový prášek, aby nám vznikla tekutá čokoláda.

více
Raw chipsy z červené řepy

Raw chipsy z červené řepy se hodí snad úplně ke všemu. Výborně poslouží i jako svačinka podávaná s raw sýrem nebo jako mlska jen tak.

více
Makové raw sušenky

Pohanku dáme přes noc namočit, aby změkla, poté ji spolu s ostatními surovinami umixujeme v mixéru do hladké hmoty. V případě potřeby přidáme vodu, aby nám vzniklo tužší těsto. Z těsta pak vytváříme placičky v průměru 3-4 cm a výšce 0,5 cm nebo těsto namačkáme do silikonových formiček na čokoládu ve vrstvě 0,5 cm.

více
Oříškovo datlové Raw food tyčinky

Na 2h namočíme mandle. Mandle slijeme a dáme spolu s ostatními přísadami do kuchyňského robotu. Vše rozsekáme na drobnější kusy: Ze vznilké hmoty tvarujeme tyčinky o velikosti 6x2cm a tloušťce 1cm. Sušíme v dehydrátoru 4-5h.

více
Napoleonské placky

Hotové napoleonské placky můžeme podávat buď prohřáté v dehydrátoru (42°C) s vychlazeným raw sýrem, salsou, pomazánkou se sušených rajčat nebo jako přílohu k zelenině a zeleninovým salátům.

více
Jahodový raw dort

Těsto připravíme tak, že rozmixujeme mandle v kuchyňském robotu. Přidáme ostatní suroviny pro přípravu těsta a mixujeme do tuhé, těstovité hmoty. Hmota by se měla lepit na prsty. Do předem připravené dortové formy dáme těsto a uhladíme do kompaktní, cca. 0,5cm vysoké vrstvy.

více
Tacos s pikantní salsou a sýrem

Kešu oříšky si předem namočíme na 2h do vody (není nutné máčet). Vše vložíme do mixéru a mixujeme do hladka. V případě že chceme sýr mír hustější, přidáme více kešu. Pokud jej chceme mít řidší, ředíme vodou. Sýr můžeme dochutit například česnekem, paprikou, čerstvými bylinkami apod.

více
Brokolicové kuličky

Brokolicové kuličky lze podávat jak studené, tak mírně ohřáté v dehydrátoru. Podáváme se zeleninou, jako součást zeleninových salátů nebo jako samostatné hlavní jídlo s různými omáčkami. Brokolicové kuličky lze také podávat s chipsy z červené řepy nebo celeru.

více
1 2 >>
Novinky
Adventní sleva 9%

  Začal nám advent - doba přípravy na příchod vánoc, doba rozjímání a dobročinnosti. Dříve to byla doba postní, kdy byly zakázány veškeré zábavy, tanec a zpěv. Nyní je to doba...

více
Sleva 9% prvních 11 dní v listopadu

Prvních 11 dní v listopadu můžete nakoupit ušní i tělové svíce HOXI za výhodnější ceny. Využijte tuto výhodnější nabídku v podzimním počasí a mějte i nadále ve své domácí lékárničce...

více
Na podporu prevence 10% jako dárek do nás

Je podzim, nezapomeňte si vybavit Vaši domácí lékárničku ušními a tělovými svícemi HOXI. Na podporu prevence od nás přijměte dárek ve výši 10% slevy na celý Váš nákup. Sleva 10% je...

více
Copyright 2014 - 2017 © HOXI - Očistné tělové a ušní svíce, čakrové tělové svíce, turbo svíce. Český výrobce, ruční práce