Složení ušních a tělových svící Hoxi

Ušní a tělové svíčky a svíce HOXI jsou vyráběny zásadně ručně. Velký důraz klademe na kvalitu a původ všech surovin použitých při výrobě svíček. Ve většině případů vybíráme mezi českými výrobci a dodavateli.

HOXI slozeni ušních a tělových svící - použité materiály na výrobu

Základním materiálem, který je použit u všech typů ušních a tělových svíček je 100% balna. V našem případě bavlněné plátno vyšší bramáže, aby svíce při hoření co nejméně odlétávaly. Jedním z nejdůležitějších surovin je samozřejmě včelí vosk, který používáme co nejvíce vyčištěný, výhradně od českých dodavatelů - domácích včelařů.

Kosmetický parafin (vosk) je další složkou našich svíček. V případě "včelích" ušních a tělových svíček HOXI je ve svíčce velmi malý podíl parafinu, spíše aby se Vám se svícemi lépe pracovalo. U čakrových svící Hoxi se podíl liší podle typu svíčky. Očistné bílé svíce Hoxi jsou vyrobeny pouze z čistého, prvotřídního kosmetického parafinu a jsou tedy vhodné i pro ty, kdo trpí alergiemi na včelí produkty.

 Složení ušních a tělových svící Hoxi

Zásadně nepoužíváme ochranné filtry ani kroužky z hliníku nebo alobalu uvnitř svící. Snažíme se tak, aby ušní i tělové svíce HOXI byly co nejvíce vhodné pro použití na lidské tělo a nezatěžovaly organismus těžkými kovy ani jinými škodlivými látkami. Svíce HOXI mají ochranný filtr z bavlněné gázy, který chrání Vaše uši před znečištěním, pro Vaše klienty je hygieničtější a nestává se Vám, že ze svící vypadávají zbytky po vyhoření. Samozřejmostí je náš optimalizovaný kónický tvar a délka svící pro lepší účinnost. 

Další neméně důležitou surovinou jsou kvalitní esenciální - přírodní oleje vhodné pro kosmetické a léčebné použití. Při výrobě ušních a tělových svíček HOXI používáme protizánětlivou kurkumu, která je přínosná nejen díky své krásné žluté barvě, ale hlavně díky svým vynikajícím léčivým účinkům.

Díky ruční práci a použití kvalitních přírodních materiálů získáváte kvalitní ušní nebo tělovou svíčku Hoxi, kterou se nemusíte bát použít jak při léčení, tak při regeneraci, relaxaci či jako prevenci

Ušní i tělové svíce HOXI jsme na základě několikaletých zkušeností z výroby i praxe vytvořili vlastním úsilím tak, aby co nejvíce vyhovovaly potřebám každého moderního člověka, který hledá alternativní způsoby pomoci ve svém životě.

Popis některých surovin pro výrobu ušních a tělových svíček

Kurkuma (Curcuma longa)Kurkuma (Curcuma longa) neboli indický šafrán je žluté barvy. Původ má v jižní Asii. Obsahuje asi 5 % éterického oleje (hlavní složky sabinen, felandren a žluté barvivo kurkumin). Výtažky z kurkumovníku (Curcuma longa) používají i jako lék. Tato rostlina má vynikající protizánětlivé účinky a je prokazatelně antioxidantem. Nejnověji se zjistilo, že významně podporuje mozkové kognitivní funkce, zejména u starších lidí. Je to přírodní a velmi účinný mozkový doping. Kurkumy se používá též jako barviva do potravin, aby byly žluté. Oddenky kurkumy se několik hodin vaří a poté jsou sušeny a následně pomlety na sytě žlutý prášek.


Meduňka lékařskáMeduňka lékařská (Melissa officinalis)
je léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých. Vytrvalá rostlina dorůstající výšky 70–150 cm. Aromatické listy voní po citrónu. Má bílé květy, kvete od června do srpna.
Meduňka obsahuje asi 0,1 % silic (citral, citronelal, citronelol, geraniol, linalol), asi 4 % tříslovin, kyseliny hydroxytriterpenové (např. kyselina ursolová), trochu hořčin, sliz, flavonoidy a minerální látky. Meduňkový čaj z listů navozuje klid, příjemný spánek a dobré zažívání. Nově se uznávají protivirové účinky, zvláště u herpesvirů (opary). Nať se používá v lidovém lékařství jako hypnotikum a sedativum. Používá se také jako koření.

 


Blahovičník (Eucalyptus)Blahovičník (Eucalyptus)
, jinak česky nazývaný též eukalyptus. Pěstuje se zejména pro aromatické látky v listech a dřevo. Roste enormně rychle, v závislosti na klimatu, 3–10 m za rok. Pokud je eukalyptus pěstován jako okrasná rostlina, je třeba jej zastřihovat, jinak může dorůst do obrovských rozměrů. Květy blahovičníku jsou zdrojem nektaru a tvoří nejhojnější produkci medu v Austrálii. Díky rychlému růstu a velké potřebě vody se vysazují do močálů a bažin, které vysušují a zabraňují tak šíření komárů a malárie.
Vedle výše zmíněných vlastností je eukalyptus známý svými účinky na dýchací ústrojí, zejména díky silicím eukalyptolu, které obsahuje v listech. Bylinný přípravek se využívá k léčbě zánětu průdušek, kašle, nachlazení nebo zánětu vedlejších nosních dutin.

 

Heřmánek pravý (Matricaria recutita)Heřmánek pravý (Matricaria recutita)je léčivá rostlina z čeledi hvězdnicovitých. Je to jednoletá vonná bylina s 15 až 50 cm vysokou rozkvětnou lysou a málo listnatou lodyhou. Bílé okvětní lístky vedle sebe mají válcovitý až kuželovitý tvar okolo žlutě zbarveného uprostřed uloženého klenutého květního lůžka, které je uvnitř duté. Heřmánek se hojně využívá v kosmetice a léčitelství. Působí jako antiflogistikum (k léčbě zánětů), karminativum, spasmolytikum (uvolňuje křeče) a diaforetikum (zvyšuje pocení). Pomáhá od bolesti, při hojení ran, navozuje celkové uklidnění. Je účinný při zánětech ústní dutiny, očních spojivek a pohlavního ústrojí, při žaludečních a střevních potížích, pomáhá léčit žaludeční vředy, při bronchiálním astmatu, při léčbě infikovaných sliznic a kůže, při alergických reakcích na kůži, uvolňuje křeče zažívadel a střevní plyny. Může na něj být alergická reakce.

 

Levandule lékařská (Lavandula angustifolia)Levandule lékařská (Lavandula angustifolia) je aromatická a léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých. Nálev z květu levandule se přidává do koupele – již v antickém Římě ji přidávali do koupele (latinské lavare znamená mýt, umývat se). Levandule se také vkládá mezi oblečení v šatníku, které krásně provoní a zároveň odpuzuje šatní moly. Uplatní se v kosmetickém průmyslu (vonné oleje, parfémy). Používá se i v kuchyni, je jednou ze součástí provensálského koření. Květ levandule je pro své zklidňující účinky přidáván do směsí bylinek užívaných při bolestech hlavy, nespavosti, nervozitě a závratích. Mírně snižuje krevní tlak. Masáže oleji z levandule pomáhají při revmatických bolestech a mají povzbuzující účinek.

 

Šalvěj lékařská (Salvia officinalis Linné)Šalvěj lékařská (Salvia officinalis Linné) je léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých. Sbírá se i kvetoucí nať v červnu až červenci. Používá se též v léčitelství pro své protizánětlivé účinky, zabraňuje průjmům. Omezuje pocení. Droga je i osvědčenou přísadou do čajových směsí při léčbě různých druhů rakovin. Ve vyšších dávkách (nebo v kombinaci s alkoholem) působí toxicky. Není známo mnoho případů otravy, ale je vhodné zvážit použití jako léčiva, nebo potraviny pro riziko poškození jater. Žádaná je šalvěj i v kosmetice, kde se využívají její stahující a dezinfekční schopnosti. Potlačuje tvorbu lupů, proto se pro závěrečné oplachování hlavy doporučuje šalvějový nálev. Pleťová voda ze šalvěje léčí problematickou pleť a akné. Pro účinky při léčbě zánětů v ústní dutině a při potlačení nepříjemného zápachu se výtažky ze šalvěje přidávají do ústních vod a zubních past (doporučuje se i žvýkání čerstvého listu nebo kloktání nálevu).

 

 

Kajeput střídavolistý (Melaleuca alternifolia Cheel, 1924) Tea treeKajeput střídavolistý (Melaleuca alternifolia Cheel, 1924), spolu s dalšími druhy téhož rodu známý jako čajový nebo čajovníkový strom, je strom keřovitého vzrůstu, divoce rostoucí v močálech a mokřinách severovýchodního pobřeží Nového Jižního Walesu v Austrálii. S čajovníkem nemá nic společnéhoListy kajeputu obsahují olej, který je proslulý svými antibakteriálními a fungicidními vlastnostmi. Roku 1923 byla provedena analýza silice z listů kajeputu a zjistilo se, že její antiseptické účinky jsou 13× silnější než fenol, v té době univerzální standardní desinfekční přípravek. S každou další studií se ukazovaly další možnosti využití oleje k léčbě kožních plísní, diabetických gangrén, popálenin i k ošetření drobných oděrek a k aromaterapii. V současnosti je čajovníkový olej běžnou součástí mnoha domácích lékárniček, přidává se do kosmetických přípravků pro lidi i zvířata.


Tymián obecný (Thymus vulgaris)Tymián obecný (Thymus vulgaris)
je rostlina z čeledi hluchavkovitých. Jedná se o druh rodu mateřídouška (Thymus), pocházející ze Středomoří. Je nazývána též mateřídouška dymián. Působí proti průjmům, nadýmání, při zánětech zažívacího traktu. Mírní i kašel, obecně působí protizánětlivě. Tymián je jedna z nejsilněji působících rostlinných antiseptických drog, účinná proti bakteriím, plísním, střevním prvokům a parazitům. Díky svým účinkům lze tymián využít při léčbě nachlazení, kašle, bolestí v krku, infekcích v ústech. Je vynikajícím dezinfekčním prostředkem pro plíce. Dá se použít v inhalacích, jako ústní voda či kloktadlo. Pomáhá také při infekcích močových cest a močového měchýře, účinkuje také jako diuretikum. Stimuluje produkci bílých krvinek čímž zvyšuje odolnost organizmu. Stimuluje krevní oběh. Čerstvou nať lze použít na poštípání hmyzem. Povzbuzuje při sexu[zdroj?] Využívá se i v kosmetickém průmyslu (ústní kosmetika) a v aromaterapii.

Skořice (Cinnamon)Skořice (Cinnamon) je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Využitív léčitelství - díky vysokému obsahu silic se využívá zvl. skořicový olej, tinktura a sirup.  Účinky skořice: Pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace, zlepšuje trávení, štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou. Zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání. Podporuje chuť k jídlu, zevně se používá proti revmatismu, Má dezinfeční a antibiotické účinky, ničí bakterie, používá se také jako prostředek proti nachlazení, kašli a chřipce. Může způsobit alergickou reakci.

 

Konopí (Cannabis)Konopí (Cannabis) je rod jednoletých bylin z čeledi konopovítých. Konopí bylo používáno v mnoha civilizacích, od Asie po Evropu (a později Severní Ameriku) již od neolitu. K léčbě jej používal pravděpodobně i Ježíš. Semena obsahují olej bohatý na vitamin A,D,E. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny Omega6 a Omega3 v poměrném zastoupení 3:1 (přibližně stejné je zastoupení v lidském těle). Vylisovaný olej se používá v potravinářství, kosmetice, k výrobě mýdel, mazadel a barev. Pokrutiny zbylé po vylisování se zkrmují. Celá semena jsou pod tradičním názvem "semenec" běžně používána jako krmivo pro ptactvo. Obsahují dále mastné kyseliny (palmitová, stearová, olejová, linolová, linolenová).

 

Včelí voskVčelí vosk (kód přídatné látky E901) je přirozený produkt, který vzniká metabolickou přestavbou medu a pylu v těle některých druhů včel. Nové voskové dílo má bíložlutou barvu. Včelařská odborná terminologie ho označuje termínem panenská souš. Každá vylíhlá včela zanechá v buňce košilku - dílo díky tomu mění barvu a postupem času tmavne přes odstín propečené žemle až k tmavohnědé. Několikaleté plásty jsou zčernalé.U včely medonosné je producentem dělnice ve 12. až 18. dni svého života. Ve starověkém Egyptě našel vosk uplatnění při povrchové úpravě dřeva, hlazení kamene a v kosmetice. Avicenna znal včelí vosk a dělil jej na světlý (vlastní vosk) a černý (propolis). V antickém Římě byl vosk používán i jako platidlo. Farmaceutický průmysl – v potahové látce tablet, snižuje rychlost rozpouštění léčiva a prodlužuje jeho účinnost, balzám na rty. Medicína – součástí sterilní směsi (Horsleyho vosk) tmelící látky při operacích lebeční kosti. A samozřejmě velké použití v léčitelství a alternativní medicíně.

zdroj: wikipedia.org