Historie a vznik svíček

Ušní a tělové svíce v historiiExistuje mnoho verzí toho, jak a kdy vznikli ušní nebo tělové svíčky. Někdo tvrdí, že svíčky používali američtí indiáni Hopi, někdo, že se svíčky používali ve starém Egyptě, někdo, že staří keltové využívali princip hoření svíček a vytvářeli je z březové kůry, někdo že šamani ze sibiře apod. 

Ušní a tělové svíce v historii

Nicméně čistící a energetické účinky ušních i tělových svíček jsou známé již tisíce let a důkazy byli nalezeny téměř v každé kultuře od počátku civilizace. Přesný původ tedy znám není, ale existuje spoustu důkazů o jejich použití.

Ušní a tělové svíce v historiiK‘inich Janaab Pacal nebo také, „Pacal velký, král Palenque“ vládl mayské říši od 29. července 615 až do 3. března 683. Jeho sarkofág byl nalezen mexickým archeologem Albertem Ruzem v roce 1952. Pozůstatky velkého krále se proslavili posmrtnou maskou Pacala, která ukazuje důkaz, že ušní svíce byly používány i ve starověku.

Mayové se velmi zajímali očistou těla i ducha, a vykonávali mnoho rituálů zahrnujících pouštění žilou, ušní svíčky, pálení kadidla apod. Mnohé z těchto šamanských praktik očistných rituálů přetrvalo až do dnešní doby.

Spousta lidí v dnešní době si pořád myslí, že používání alternativních způsobů léčby nebo terapií je spíše směšné a neúčinné, možná až šarlatánské. Jde pouze o nepochopení a nepřijetí těchto tradičních, většinou po staletí a tisíciletí z generace na generaci předávaných „alternativních“ metod.

Ušní a tělové svíce v historiiV současné etapě dějin stále více upínáme pozornost na alternativní a tradiční, osvědčené metody nebo přinejmenším metody, které známe od našich babiček, například, když používali staré noviny stočené do kornoutu a nahoře zapálené, na odlehnutí uší nebo rozpuštění ušního mazu.

Lidé vždy nemuseli rozumět výhodám očisty těla, ducha a mysli, ale stačilo jim předávat si moudrosti a vyzkoušené, fungující metody.

Je tedy úplně jedno zda někdo píše zmatlané a překombinované informace o historii, které stejně někde okopíroval, důležité je, že svíce fungují, máme dobré výsledky a na základě zkušeností je dále rozvíjíme a předáváme si je mezi sebou dál.

Zdroj: www.hoxi.cz / wikipedia

Co si myslíte Vy o historii a vzniku ušních nebo tělových svíček?
Napište nám na naši facebookovou stránku >>